Чим загрожує постійне заряджання телефону до 100%: чому цього не варто робити

Читать на русском
Автор
857
Телефон Новина оновлена 28 травня 2024, 07:48
Телефон. Фото Відкриті джерела

Від правильності зарядки залежить термін служби батареї

Багато хто вважає, що заряджати смартфон необхідно до 100 відсотків, інакше ємність акумулятора нібито знижуватиметься. Однак це думка помилкова.

Про те, як правильно заряджати смартфон, розповів сайт itechua. Насправді, постійне заряджання телефону до максимального рівня негативно відбивається на батареї.

Варто зазначити, що першу зарядку нового смартфона дійсно необхідно зробити до 100 відсотків, це продовжить термін служби акумулятора. Справа в тому, що контролер здійснює вимірювання енергії, яку отримує і віддає батарея. Це необхідно для коригування роботи надалі.

Після цього заряджати акумулятор повністю не потрібно. Більше того, фахівці радять дотримуватися правила "80-20", тобто заряджати пристрій не більше ніж до 80 відсотків, а розряджати — не нижче 20.

Одноразова зарядка до 100 відсотків не принесе шкоди, але регулярно так робити не варто, адже це буде поступово знижувати ємність батареї. Якщо ж гаджет розрядиться нижче 10 відсотків, є ризик, що пристрій вимкнеться і будуть проблеми з тим, щоб "повернути його до життя".

Раніше "Телеграф" розповідав, як продовжити роботу телефону на одному заряді та залишатися на зв’язку під час тривалих відключень електроенергії або тоді, коли зарядити гаджет неможливо. Є кілька секретів для економії енергії.