Телефон не заряджається, хоча індикатор показує процес зарядки: чому і що робити

Читать на русском
Автор
592
Телефон Новина оновлена 29 травня 2024, 08:52
Телефон. Фото Freepik

У деяких випадках проблему можна вирішити самостійно

Заряджання телефону – процес простий, але який вимагає дотримання певних правил. Бувають випадки, коли пристрій не заряджається, хоча індикатор набирає відсотки, таке може відбуватися через кілька причин.

Найчастіше таке трапляється через збій у програмному забезпеченні телефону. Щоб виправити ситуацію в цьому випадку, потрібно виконати повну програмну переустановку операційної системи. Якщо справа була у ПЗ, проблема вирішиться, пише сайт funduk.ua.

Друга поширена причина, через яку телефон не набирає енергію, хоча показує, що зарядка йде — акумулятор вийшов з ладу і нездатний набирати струм. Якщо причина в цьому, вихід лише один – заміна батареї.

Найрідкісніша причина такої неполадки — апаратна проблема. Якщо з ладу вийшов контролер в основній платі, індикатор теж показуватиме, що заряджання йде, а телефон заряджатися не буде. Цю проблему не можна усунути самостійно, доведеться звернутися до фахівців, які проведуть діагностику та за потреби замінять плати.

Раніше "Телеграф" розповідав, яку програму видалити в телефоні, щоб заощадити заряд батареї. Воно є на смартфонах більшості українців.