Зірвіть їх "дискотеку" на кухні: поради, як позбутись плодових мушок, якщо продукти були на столі

Читати російською
Автор
Новина оновлена 19 червня 2024, 12:38

Вони дуже швидко розмножуються

Якщо в холодильнику повно продуктів, а в будинку вимкнули світло, то є ймовірність, що серед них є товари, яким необхідний холод. Наприклад фрукти та овочі довго не виживуть, особливо в літній період року, і на них можуть з'явитись крихітні комахи — плодові мушки.

Цих мушок приваблюють фрукти та овочі, що дозріли, гниють або розклались. Вони також полюбляють те, що бродить, таке як пиво, лікер чи вино, як пояснюють в Good Housekeeping.

Як позбутись цих мушок

У першу чергу треба зробити генеральне прибирання на кухні та викинути всі гнилі продукти. Водночас варто дотримуватись наступних порад, аби запобігти появі комах:

  • регулярно викидати перестиглі продукти;
  • мити продукти одразу після того, як прийшли додому, аби прибрати можливі яйця мошок;
  • виносьте регулярно сміття;
  • якщо було розлито солодкий напій, то треба одразу прибрати їх і промити місце мийним засобом.

Які є засоби у боротьбі з мушками

Для першого способу знадобиться плівка та яблучний оцет. Налийте трохи оцту у склянку, накрийте її плівкою та закріпіть будь-якою ниткою або гумкою. Після того зробіть кілька невеликих отворів, аби комахи могли проникати всередину.

Другий спосіб — пастка з фруктами та паперовим конусом. Візьміть банку і помістіть в неї перестиглий фрукт та налийте трохи оцту. Потім скрутіть папір у конус і засуньте його у банку вузькою частиною донизу.

Третій спосіб передбачає пастку з оцту та мийного засобу. Для цього три краплі господарського мила налити в миску з оцтом і залишити її незакритою.

Передостанній спосіб позбутись мошок — пастка зі старого вина чи пива. Просто залиште відкриту пляшку з алкоголем у невеликій кількості.

П'ятий спосіб — обприскати мух спиртом. Візьміть пульверизатор, налийте в нього медичний спирт і обприскайте всіх комах, які є в будинку. Однак в цьому способі є винятки — не можна розпилювати спирт на фрукти, адже це призведе до їх псування.

Ці способи розроблені на основі уподобань цієї комахи, тому вловити їх займе небагато часу.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, які є каші, що не потребують варіння під час відключення світла.