Чи варто відключати бойлер на ніч, щоб заощадити? Як менше платити за світло

Читати російською
Автор
Новина оновлена 20 червня 2024, 10:41

Ряд хитрощів для економії світла все ж таки є

Одним із найенерговитратніших приладів у будинку — це бойлер. Через суттєве підвищення тарифів на електроенергію багато українців шукають способів заощадити на споживанні світла.

Тому постало питання, чи варто вимикати бойлер на ніч і чи допоможе це заощадити? "Телеграф" розібрався у цьому питанні та вирішив поділитися інформацією зі своїми читачами.

З одного боку, це видається логічним. Бо вночі ніхто не користується гарячою водою. Виходить, що бойлер просто витрачає електроенергію на температуру. З іншого боку, охолодження води в баку за ніч призведе до того, що вранці бойлер витрачатиме більше енергії на її повторне нагрівання.

Тому виключення бойлера на ніч є однією з найпоширеніших помилок, які припускаються власниками у спробах заощадити енергію та гроші. Ефективніше підтримувати постійну температуру води.

Корисні поради

В умовах нестабільної роботи електромережі та зростання цін на енергоносії все ж таки є можливість економити електроенергію та гарячу воду, використовуючи бойлер.

Якщо ви хочете уникнути перевантаження української електромережі та заощадити власні кошти, вам підійде наступне рішення: краще перемикати бойлер на економний режим, при якому температура води не перевищуватиме 55 градусів.

Також можна запрограмувати автоматичне увімкнення/вимкнення бойлера в потрібний час через "розумну" розетку. За наявності такої розетки та двозонного лічильника за використану з 23:00 до 7:00 електроенергію можна платити вдвічі дешевше.

Раніше "Телеграф" розповів, яку температуру потрібно встановити у морозилці для економії.