Без втрати комфорту: як заощадити на використанні кондиціонера у спеку

Читать на русском
Автор
1753
Кондиціонер споживає багато електроенергії
Кондиціонер споживає багато електроенергії. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

При розумному використанні техніки рахунки за електрику не шокуватимуть

Через необхідність економно витрачати електроенергію і підвищення тарифів на світло використання кондиціонерів стало розкішшю. Серед усіх побутових приладів він використовує найбільше електроенергії.

Якщо в спекотні дні не виходить відмовитися від використання кондиціонера, то варто хоча б робити це економно. Хитрощами ділиться Indiatoday.

Як зробити, щоб кондиціонер працював ощадливо

Завдяки оптимальним налаштуванням температури та своєчасному технічному обслуговуванню в кімнатах триматиметься прохолода і за це не доведеться багато платити.

Підвищення температури термостата на градус може заощадити приблизно 6% витрат на електроенергію. Підтримуючи температуру 24°C, ви можете заощадити до 24% електроенергії порівняно зі встановленим за замовчуванням значенням 20°C.

Температура тіла коливається в межах 36-37 °C, а отже в кімнаті з повітрям нижче цієї температури природно буде відчуття прохолоди. Тому значення 24° C буде цілком комфортним і не вдарить по бюджету.

У разі використання кондиціонера переконайтеся, що всі вікна щільно закриті, щоб холодне повітря не виходило назовні. Закрийте вікна шторами або жалюзі, щоб заблокувати сонячне світло і запобігти перегріву, що може збільшити навантаження на кондиціонер.

Періодично відключайте кондиціонер, коли відчуваєте, що кімната достатньо охолола.

Регулярне технічне обслуговування кондиціонера забезпечує більш ефективну роботу. Очищення або заміна фільтрів може покращити потік повітря та ефективність охолодження. Важливо перевірити наявність витоку холодоагенту або інших проблем, які можуть погіршити роботу приладу. Підтримка кондиціонера в хорошому стані зменшить споживання енергії, скоротить рахунки за комунальні послуги та продовжить термін служби приладу.

Раніше "Телеграф" розповідав, скільки коштуватиме одне прання за новими тарифами. Також ми поділилися порадами, як економити на використанні пральної машини.