Як охолодити кімнату без кондиціонера: прості, розумні і дешеві лайфхаки

Читать на русском
Автор
2543
Цінні лайфхаки для спеки
Цінні лайфхаки для спеки. Фото Pixabay

Навіть без зусиль і великих грошей можна охолодити приміщення

Ми розповідали, як монетка допоможе вам дізнатись, чи вимикали світло за час вашої відсутності. Літо в розпалі, а це значить, що настав час шукати способи охолодитися без кондиціонера.

Звичайно, кондиціонер може здатися найпростішим рішенням, але він не є екологічним та й може бути дорогим. На щастя, існує багато інших способів охолодити кімнату, не витрачаючи багато грошей або шкодячи навколишньому середовищу. Розповідаємо про них разом із Real Homes.

Закрийте вікна, жалюзі та штори

Це може здатися нелогічним, коли вам так хочеться свіжого повітря, але насправді утримання гарячого зовнішнього повітря на вулиці — це розумний спосіб зберегти прохолоду в приміщенні, особливо на верхніх поверхах. Тримайте їх закритими щонайменше до того, як сонячне світло не омине цю сторону вашого будинку. Після того, як сонячне світло омине кімнату і найспекотніша частина дня закінчиться, відкрийте все та впустіть прохолодніше повітря.

Відкрийте горище

Якщо у вас є горище, відкрийте його, щоб гаряче повітря піднялося нагору. Те саме стосується і стельового вікна. Таким чином навколо вас буде циркулювати лише більш прохолодне повітря, а тепле — підніметься вгору.

Використовуйте вентилятор з охолодженням

Якщо ви маєте вентилятор, але він не оснащений технологією охолодження, максимум, що він може зробити, це перемішувати тепле повітря навколо вас. Але не обов’язково тратити великі суми на технологічне охолодження, є кілька способів змусити будь-який вентилятор дути холодним повітрям:

  • наповніть миску холодною водою (додайте кубики льоду, якщо вони є), і вентилятор буде видувати прохолодніше повітря
  • заморозьте велику посудину з водою, створивши один гігантський кубик льоду, щоб помістити його у відро і залити водою
  • навіть розставляючи по кімнаті миски з холодною водою, можна знизити температуру

Використовуйте енергоефективні лампочки

Легко забути, що старі лампочки можуть виділяти тепло, однак лампи розжарювання видають більше тепла, ніж світла, перетворюючи і без того спекотний день у нестерпний. Перейдіть на енергозберігаючі лампочки, щоб зменшити тепло, і вони прослужать набагато довше.

Повісьте вологі простирадла

Повісьте вологе простирадло перед відкритим вікном. Цей трюк з простирадлами дуже ефективний. Намочіть простирадла, відіжміть їх і повісьте на стільці або сушарці біля вікна. Коли вода буде випаровуватися, вона буде охолоджувати повітря навколо себе.

Це прості і ефективні трюки, якими дуже просто скористатися. Також ми розповідали, як дезодорант допоможе вам вирішити проблему з натиранням взуття влітку.