Забудьте про Ecoflow: як не залишитись без електрики та інтернету під час довгих відключень світла

Читать на русском
Автор
3086
Колаж "Телеграф" Новина оновлена 25 червня 2024, 20:59

Усього кілька дій, і блекаути не страшні

Українцям варто звикати до тривалих відключень світла, тому не зайвим буде потурбуватись про власну енергонезалежність. Для цього не обов’язково купувати Ecoflow, але деякі пристрої будуть значно більш ефективними.

Особливо під час більш довгих відключень, що цілком можливо в зимовий період. Своїм "рецептом енергонезалежності" поділився Flutter developer Сергій Курдюков.

"Мабуть, тільки лінивий не написав про Bluetti, павербанки й ліхтарики, але, на мою думку, це все дуже неефективні рішення, від неусвідомлення глобальної проблеми. А проблема в тому, що відключення з нами надовго і їх буде тільки більше. Bluetti, Ecoflow, повербанки — це прикольно, коли світла нема 2-4 години максимум, і є надія, що вимкнення припиняться. У нас же ситуація інша", — пише айтівець.

Він зазначає, що варто потурбуватись більш конструктивно. Для цього необхідно виконати декілька кроків:

  • під'єднати оптоволокно у провайдера, який гарантує роботу при повному блекауті не менш як 8 годин;
  • придбати джерело безперебійного живлення (ДБЖ) на основі сонячного інвертора;
  • купити АГМ-акумулятори 2×12Вх100А.

Айтівець радить також подумати про генерацію електроенергії. Для цього можна придбати інверторний генератор чи сонячні панелі. Якщо є вихід на дах, то це хороший варіант для останніх.

Що стосується самого айтівця, то він користується ДБЖ та АГМ-акумуляторами. На це він витратив 900 доларів.

"Брав я їх дорожче, ще в лютому 23 року, але на той момент такий комплект на 2400 Вт*год мені обійшовся в $900 кругом з комплектом для підключення, в той час, коли всякі Bluetti і Ecoflow коштували по $2000 і очікувати їх треба було по пів року", — пише Курдюков.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як зберегти молочні продукти під час відключень світла. Насправді є багато корисних лайфхаків.