Це помилка багатьох: чому не можна протирати телефон вологими серветками

Читать на русском
Автор
2400
Дізнайтеся, чим не можна протирати телефон і чому Новина оновлена 27 червня 2024, 20:07
Дізнайтеся, чим не можна протирати телефон і чому. Фото Ілюстративне фото

Дізнайтеся, що буде, якщо протирати гаджет антибактеріальними серветками

Багато користувачів протирають екран телефону чим доведеться — штанами чи футболкою, рушником чи вологими серветками. Все це не дуже корисно для вашого гаджета, і як виявилося, саме вологі серветки, особливо з антибактеріальними властивостями, можуть сильно нашкодити смартфону. "Телеграф" вже розповідав, що робити, якщо телефон почав нагріватися, а сьогодні розповість, чому не можна протирати дисплей гаджета вологими серветками.

Справа в тому, що антибактеріальні вологі серветки, якими так часто протирають екран телефону, можуть пошкодити спеціальне захисне покриття екрану, пише teleprogramma.pro. Причина у спирті, який міститься у складі антибактеріальних серветок і може легко розчиняти захисне покриття.

Звичайно, негативний ефект з’явиться не відразу, проте при регулярному протиранні екрана серветками зі спиртом, через кілька місяців ви помітите, що скло сильно пошкоджене. На ньому можуть з’явитися подряпини та потертості. А все через безневинне і здавалося б корисне очищення екрану вологими серветками.

Експерти рекомендують використовувати для очищення дисплеїв спеціальні покупні засоби та м’які серветки з мікрофібри. Тоді ваш телефон буде чистий і не зазнаватиме пошкоджень.

Раніше "Телеграф" розповідав прості способи, як швидше зарядити телефон. Стане в нагоді на випадок, якщо світло включають ненадовго.