Світло ось-ось вимкнуть, а телефон майже сів? 5 способів зарядити його максимально швидко

Читать на русском
Автор
1800
Телефон Новина оновлена 29 червня 2024, 07:42
Телефон. Фото Freepik

Інколи рахунок йде буквально на хвилини

Через наслідки російських ударів по енергетичній системі України українці живуть у реаліях постійних відключень світла. Буває, що зарядити телефон потрібно у максимально короткі терміни.

"Телеграф" розповідає як прискорити зарядку смартфона. Для цього є кілька прийомів.

Вимкнення телефону

Цей радикальний спосіб суттєво скоротить час, необхідний для того, щоб смартфон набрав енергію. Річ у тім, що навіть у стані спокою телефон виконує ресурсозатратні процеси, на що йде енергія. Тому якщо ви не чекаєте на важливі дзвінки, відключення телефону допоможе скоротити час заряджання.

Включення авіарежиму

Якщо вимкнення смартфона з якоїсь причини небажане, для прискорення заряджання його можна перевести в режим польоту. У цьому випадку пристрій відключиться від мережі, припиняє пошук мереж Wi-Fi та GPS. В результаті телефон перестає витрачати багато енергії та батарея швидше набирає відсотки.

Відповідний зарядний пристрій

Найшвидше телефон заряджається від тієї зарядки, яка продавалася з ним у комплекті. Якщо це неможливо, потрібно підібрати таку ж за параметрами та потужністю. Крім того, якщо час має значення, не варто використовувати бездротову зарядку, оскільки телефон заряджається довше.

Звільнення телефону від чохла

Особливо це актуально для літа, коли довкілля висока, а чохол на телефоні щільний. У цьому випадку під час заряджання батарея може суттєво нагріватися, а процес сповільнюватися

Використання кабелю з функцією швидкої зарядки

Найчастіше сучасні смартфони мають можливість швидкого заряджання — "Quick Charge". Вона передбачає використання спеціального адаптера, який забезпечує вищу напругу та силу струму для заряджання акумулятора, відчутно скорочуючи час заряджання.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зарядити телефон, коли немає світла. Є щонайменше п’ять способів.