Шкодить чи ні? Як бездротова зарядка впливає на батарею смартфона

Читать на русском
Автор
979
Чи шкодить бездротова зарядка батареї смартфона Новина оновлена 29 червня 2024, 18:11
Чи шкодить бездротова зарядка батареї смартфона. Фото https://www.ixbt.com

Бездротова зарядка – зручна річ, але має свої недоліки

Під час регулярних вимкнень електрики особливо важливо стежити за тим, щоб смартфон завжди залишався зарядженим. Багато хто вдається до використання зарядних бездротових пристроїв, але при цьому необхідно враховувати кілька важливих нюансів.

У матеріалі Slashgear експерти розповіли, чи шкодить бездротова зарядка батареї гаджета. Також потрібно знати, чи можна її часто використовувати.

Як бездротова зарядка впливає на батарею акумулятора

Більшість сучасних смартфонів мають функцію бездротової зарядки, і вона дійсно дуже зручна. Але при цьому має низку недоліків.

Бездротова зарядка менш ефективна порівняно з провідною через втрату енергії при передачі через індуктивні котушки, розділені пластиком або склом. В результаті лише близько 50% енергії досягає батареї. Крім того, бездротова зарядка генерує тепло, що може з часом пошкодити акумулятор.

Експерти зазначили, що літій-іонні батареї у смартфонах чутливі та мають обмежену кількість циклів зарядки. Безпроводова зарядка при регулярному використанні може ще більше зменшити термін служби батареї, оскільки при неправильному вирівнюванні на зарядній підставці вона споживає до 104% більше енергії, ніж провідна. Таким чином, якщо бездротова зарядка є вашим основним методом заряджання, вам, ймовірно, доведеться раніше міняти акумулятор телефону, ніж якщо ви заряджали його виключно за допомогою кабелю.

У деяких випадках бездротову зарядку використовувати можна, вона має зручність та захист від потенційних загроз у громадських місцях, де використання загальнодоступних USB-зарядок може бути небезпечним через можливі атаки вірусами. Але її використання варто обмежувати, віддаючи перевагу провідній зарядці.

Всі ми знаємо, що неправильний догляд за телефоном може призвести до неприємних наслідків. Раніше ми писали, навіщо відключати смартфон під час заряджання.