Як посилити захист мережі Wi-Fi: виконайте п’ять простих дій

Читать на русском
Автор
2258
Як захистити домашній Wi-Fi Новина оновлена 02 липня 2024, 23:21
Як захистити домашній Wi-Fi. Фото Getty Images

Незахищена мережа може призвести до витоку особистих даних

Коли ваша мережа Wi-Fi залишається відкритою, це не тільки може призвести до поганої якості сигналу, але й становитиме загрозу безпеці. Важливо знати, як посилити захист домашнього інтернету, щоб ваші дані та особиста інформація були збережені.

У матеріалі Keeper Security розповіли які кроки потрібно виконати. Вам не потрібно багато зусиль і часу.

Як захистити домашній Wi-Fi

Надійний пароль

Встановлення пароля захищає від несанкціонованого використання вашого інтернет-трафіку, запобігаючи його неправомірному використанню та можливому уповільненню роботи мережі. Хороший пароль для Wi-Fi має бути досить складним (не менше 12 символів), щоб його було важко вгадати чи підібрати методами перебору. Уникайте використання особистої інформації або очевидних комбінацій, віддаючи перевагу унікальним фразам, які легко запам’ятати, але складно підібрати.

Зміна імені мережі

Зміна імені (SSID) Wi-Fi мережі також є важливою мірою посилення її захисту. Рекомендується використовувати унікальне та неочевидне ім’я мережі, яке не розкриває особисту інформацію та не дає жодних натяків на місцеперебування власника.

Гостьова мережа Wi-Fi

Створення гостьової Wi-Fi мережі – це відмінний захід для посилення захисту основної мережі. Вона ізолює гостей від особистих пристроїв та даних, надаючи їм доступ лише до Інтернету. Це знижує ризик компрометації основної мережі через неавторизовані пристрої.

Шифрування маршрутизатора

Воно забезпечує захист даних, що передаються між пристроями у мережі, шляхом їх кодування. Це означає, що навіть якщо хтось перехопить сигнал Wi-Fi, зашифровані дані будуть неможливими для розуміння без ключа дешифрування. Шифрування маршрутизатора значно ускладнює доступ до мережі зловмисникам.

Регулярне оновлення роутера

Цей крок також відіграє важливу роль у підтримці безпеки та продуктивності вашої домашньої мережі Wi-Fi. Оновлення можуть покращувати роботу роутера, оптимізувати його функціональність та підвищувати швидкість передачі даних.

"Телеграф" писав раніше, як посилити сигнал Wi-Fi. Зробіть ці три кроки.