У холодильник класти не обов’язково: як охолодити телефон у спеку

Читати російською
Автор

Ці поради допоможуть врятувати гаджет від спеки

Через спеку користувачі гаджетів переживають за їх збереження. Всі знають, що високі температури шкодять батареї телефону і негативно впливають на його роботу.

На порталі Cnet розповіли шість ефективних способів, як охолодити телефон у спеку. Спойлер – класти гаджет у морозилку чи просто холодильник не потрібно.

Важливо пам’ятати, що коли внутрішня температура стає занадто високою, телефон може вимкнутись, у кращому випадку. У найгіршому випадку акумулятор може розширитися до небезпечного рівня і навіть спалахнути. Найчастіше у разі перегріву гаджети відображають попереджувальне повідомлення про те, що телефон потрібно остудити. Тільки після того, як температура гаджета нормалізувалася, ним знову можна скористатися.

Власникам смартфонів дали шість простих порад, як охолодити телефон у спеку:

  1. Від’єднайте кабель зарядного пристрою, якщо він підключений.
  2. Перемістіть його в темне прохолодне місце.
  3. Вимкніть телефон, щоб процесор повністю зупинився та охолонув.
  4. Зніміть чохол, якщо телефон у ньому. Це дозволить прохолоднішому повітрю циркулювати навколо металевих або скляних поверхонь телефону.
  5. Дайте холодному сухому повітрю обдути його (з кондиціонера автомобіля або вентилятора протягом короткого періоду часу). Це допоможе швидше знизити внутрішню температуру телефону та знову змусити його працювати.
  6. Рекомендується почекати щонайменше 15 хвилин або довше, перш ніж вмикати телефон, щоб перевірити, чи достатньо він охолонув.

Також "Телеграф" розповідав про те, як вибрати потужний павербанк. Економити на таких пристроях не варто, адже дешеві варіанти менш якісні та можуть нашкодити вашим девайсам.