Wi-Fi зникне: як врятувати роутер від перегріву у спеку

Читать на русском
Автор
Сигнал може зникнути через перегрів маршрутизатора Новина оновлена 11 липня 2024, 14:25
Сигнал може зникнути через перегрів маршрутизатора. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Дізнайтесь, як забезпечити стабільну роботу роутера влітку

Спека є проблемою не тільки для людей і тварин, але й для техніки, яка може пошкодитися або вийти з ладу через надмірне тепло. Найчастіше користувачі переживають через перегрівання смартфона, але не беруть до уваги роутер. Але якщо маршрутизатор Wi-Fi перегріється, можуть виникнути проблеми з якісним доступом до Інтернету та швидкістю.

З огляду на сильну спеку цього року існує висока ймовірність перегріву маршрутизатора Wi-Fi. "Телеграф" дізнався, як уберегти роутер від спеки.

Як врятувати роутер від перегріву

Як і будь-який інший електронний пристрій, роутери Wi-Fi мають вбудоване обладнання для підтримки прохолодного стану пристрою. Але якщо маршрутизатор встановлено у неправильному місці, існує ризик перегріву. Краще встановлювати пристрій у прохолодній кімнаті. Не ставте роутер під прямим сонячним промінням. Якщо він стоїть біля вікна, краще знайдіть інше місце.

Уникайте накопичення предметів навколо маршрутизатора, оскільки це шкідливо для сигналу. Тому приберіть із полиць книги та предмети, розташовані надто близько до роутера. Великі предмети можуть перешкоджати надходженню повітря та вентиляції.

Не перевантажуйте роутер. Якщо до маршрутизатора Wi-Fi одночасно підключено кілька пристроїв, таких як смартфони, ноутбуки, смарт-телевізори, смарт-колонки та інше, це може призвести до перевантаження. У спеку обмежте кількість пристроїв, підключених до маршрутизатора, до 4 або 5 одночасно.

Пил і сміття можуть діяти як ізолюючий шар, що погіршує здатність роутера ефективно розсіювати тепло. Якщо періодично не протирати пристрій від пилу, це може викликати проблеми з перегріванням.

Описані вище поради допоможуть скоротити ризик перегріву роутера та підтримувати безперебійне подання сигналу Wi-Fi.

Раніше "Телеграф" розповідав, як посилити захист Wi-Fi. Ці лайфхаки допоможуть уникнути витоку даних.