Як прискорити роботу Google Chrome: достатньо виконати просту дію

Читати російською
Автор
Новина оновлена 11 липня 2024, 17:31

Google Chrome — один із найпопулярніших браузерів

Багато користувачів вибирають браузер Chrome для своєї роботи завдяки його зручності та функціональності, але іноді вони стикаються з проблемою уповільненої роботи. Однак існує простий та ефективний спосіб, який допомагає швидко розв'язувати цю проблему.

У Support.google розповіли, що прискорити роботу браузера можна за одну хвилину. Використовуйте цей метод, щоб покращити продуктивність Google Chrome і повернути його швидкодію без потреби у складних налаштуваннях.

Як очистити кеш у Chrome та покращити його роботу

Щоб браузер працював без проблем, потрібно встановити на ноутбук або комп’ютер його останню версію, а також закрити вкладки, що не використовуються. Потрібно розуміти, що чим більше вкладок у вас відкрито у браузері, тим більше ресурсів комп’ютера витрачається.

Але, крім цього, потрібно очистити його кеш. Річ у тому, що будь-який браузер використовує файли cookie та зберігає історію переглядів. Після тривалого використання, коли ви відвідали безліч сторінок, Google Chrome може почати працювати повільніше, а отже потрібно провести чищення і позбутися непотрібного "сміття". Відновити віддалену історію не можна, тому, якщо у вас є посилання, які потрібно запам’ятати й зберегти, зробіть це, а потім запустіть процес очищення історії та файлів, які накопичилися.

Відкрийте три крапки у верхньому правому куті, перейдіть до розділу "Історія" і натисніть "Очистити історію". Там же галочку поставте навпроти пункту "Очистити cookie та інші дані сайтів". Натиснувши цей пункт, запам’ятайте, що ви вийдете зі всіх своїх облікових записів. Тобто вам потрібно буде по-новому заходити у свої соціальні мережі та на сайти, де ви були авторизовані. Якщо ви зберегли свої паролі в Google Chrome, після очищення файлів ви зможете швидко увійти у свої облікові записи знову, оскільки вони повинні бути синхронізовані з браузером.

"Телеграф" писав раніше, як захистити комп’ютер, якщо відключили світло. Варто мати під рукою корисні пристрої.