Як користуватися кондиціонером влітку та не витратити багато грошей: допоможуть ці хитрощі

Читать на русском
Автор
908
Охолодити кімнати і не розоритися реально
Охолодити кімнати і не розоритися реально. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Дізнайтеся, як ефективно використовувати кондиціонер у спеку

Кондиціонер – важлива частина домашнього комфорту. Він освіжає, нормалізує вологість повітря, допомагає підтримувати необхідну температуру та почуватися комфортно. Але його використання може досить серйозно вдарити по гаманцю. На щастя, є кілька способів зробити кондиціонер більш ефективним та знизити рахунки за електроенергію. Деякі поради можуть здатися дивними, але потенційно вони можуть з часом значно заощадити на рахунках.

Як економно використовувати кондиціонер

Слідкуйте за температурою

Якщо температура на вулиці більша за 30 градусів, немає необхідності доводити температуру кондиціонера до 18 градусів Цельсія, щоб було прохолодно. Таким чином прилад споживатиме лише зайву електроенергію. Для організму це також не дуже добре. Для комфорту та прохолоди достатньо підтримувати температуру на 4-5 градусів нижче, ніж на вулиці.

Слідкуйте за дверима та вікнами

Під час увімкнення кондиціонера переконайтеся, що двері та вікна зачинені. У кімнату не повинно проникати гаряче повітря ззовні. Провітрювати приміщення в спеку краще пізно ввечері або рано вранці, коли повітря дійсно прохолодне.

Використовуйте режим DRY (сушіння)

Коли приміщення охолоне до бажаної температури, використовуйте функцію "Сушіння", тобто осушення вологості. Це допомагає зберегти повітря свіжим та сухим.

Не користуйтеся кондиціонером уночі

Тримати кондиціонер включеним усю ніч – це марна трата електроенергії та великий ризик застудитися. У більшості випадків нічна прохолода є нормальною температурою для тіла і в штучному охолодженні нема потреби.

Раніше "Телеграф" розповідав, як остудити приміщення без кондиціонера. Перевірені часом лайфхаки допоможуть із комфортом пережити спеку.