Пережити спеку можна без кондиціонера: ось як зробити вентилятор з охолодженням

Читати російською
Автор

Ефективний спосіб впоратися зі спекою

Липень цього року вирізняється особливо сильною спекою. Синоптики не обіцяють, що найближчими днями станеться якесь суттєве зниження температури. Тому актуальним залишається пошук способу ефективно охолонути.

Очевидно, що найпопулярніший і найефективніший метод – це кондиціонер, але не кожен може собі його дозволити. Та й ті, хто має цей прилад, не можуть скористатися ним через постійні відключення електроенергії.

Виявляється, без кондиціонера можна значно охолодити повітря в кімнатах. Для цього знадобиться вентилятор та дві миски.

Як пережити спеку без кондиціонера

Жалюзі не допомагають справлятися зі спекою, коли стовпчики термометрів уже кілька днів поспіль підіймаються до рекордних позначок. У такому випадку варто спробувати ефективний лайфхак, який не вимагатиме великих витрат.

Для створення альтернативного кондиціонера знадобиться вентилятор (в ідеалі з USB-шнуром, щоб його можна було підключати до павербанку за відсутності світла) та дві миски різних розмірів.

У велику миску потрібно налити холодну воду, а меншу заповнити кубиками льоду. Помістіть маленьку миску у велику та поставте її перед вентилятором. Повітря, що переміщається вентилятором, буде значно охолоджуватися, і ви отримаєте довгоочікувану прохолоду.

Високі температури дуже впливають на роботу смартфонів. Раніше "Телеграф" розповідав, як охолодити телефон у спеку.