Навіть аномальна спека – не проблема: як охолодити смартфон, який перегрівся

Читать на русском
Автор
597
Мобільний телефон Новина оновлена 12 липня 2024, 09:53
Мобільний телефон. Фото GSMInfo

Допоможуть прості способи

Аномальна спека накрила всю Україну. У Дніпрі блогер навіть посмажив яєчню прямо на вулиці під палючим сонцем.

Не дивно, що перегріваються навіть смартфони. Причому незначне нагрівання — це нормальне явище, проте варто насторожитися, якщо гаджет нагрівається настільки, що його неможливо тримати в руках. "Телеграф" розповідає як швидко охолодити телефон.

Кілька способів охолодити смартфон, що перегрівся

Для початку телефон рекомендується вимкнути – після припинення обробки всіх запитів швидко охолоне внутрішня система. Взагалі телефон у спеку краще використовувати обережно і не залишати його під прямим сонячним промінням.

Також можна спробувати зменшити яскравість екрана. Це дозволить знизити навантаження на дисплей і смартфон не вироблятиме занадто багато тепла для освітлення.

Поліпшити ефективність функціонування гаджета може допомогти оновлення програм. Це зменшить споживання енергії.

Також варто вимкнути деякі функції, якими ви не користуєтеся — GPS, Bluetooth або Wi-Fi. Часто вони є причиною перегріву.

Смартфон не оснащений власними вбудованими системами охолодження. Тому краще не закривати вентиляційні отвори чи порти, якими йде процес охолодження.

Поліпшити роботу смартфона може очищення пам’яті. Слід також видалити додатки, що не використовуються — так припиниться споживання зайвої енергії.

Раніше ми розповідали, як урятувати роутер від перегріву у спеку. Також "Телеграф" писав, що має перевірити кожен водій у спеку перед поїздкою.