Японський лайфхак, що врятує від спеки: "кондиціонер" за нуль гривень

Читать на русском
Автор
3567
Рятуємося від спеки без копійки!
Рятуємося від спеки без копійки!. Фото Колаж Телеграфу

Такий "японський кондиціонер" можна зробити дуже швидко і просто

Ми ділились простими лайфхаками, які допоможуть охолодити приміщення. Тепер ділимось ідеєю простого портативного кондиціонера за нуль гривень.

Є простий і дієвий спосіб охолодитися – так званий "японський кондиціонер". Це спосіб охолодження, який не потребує електрики для роботи, що особливо актуально в умовах відключення світла.

Що це таке?

"Японський кондиціонер", або, як .його ще називають, "антишарф", – це елементарний лайфхак, який врятує вас від літньої спеки. Для його створення вам знадобиться лише хустка або будь-який інший відріз простої тканини, а ще — невелика кількість холодної води. Ви зробите це всього за декілька секунд.

Як зробити "японський кондиціонер:

  • змочіть хустку або тканину холодною водою
  • відтисніть зайву воду, щоб вона не крапала
  • накиньте хустку на шию так, щоб задня частина шиї була покрита вологою тканиною

Волога тканина хустки буде поглинати тепло з вашого тіла за допомогою випаровування води. Цей процес призведе до зниження температури тіла, даруючи вам відчуття прохолоди.

Цей метод не потребує жодних спеціальних приладів чи навичок. Він дійсно допомагає охолодитися в спекотну погоду та не потребує використання електроенергії.

З "японським кондиціонером" ви зможете пережити спеку без шкоди для гаманця. Також ми розповідали, як монетка допоможе вам дізнатись, чи вимикали світло під час вашої відсутності.