Як вберегти від злому Apple ID: кілька важливих порад

Читати російською
Автор
Новина оновлена 16 липня 2024, 14:50

Пам'ятайте про безпеку в мережі

У цифрову епоху велике значення має кібербезпека — захист персональних даних в інтернеті. Щоб шахраї не отримали доступ до вашої особистої інформації, треба пам'ятати про деякі моменти. Дуже важливою є у тому числі безпека вашого Apple ID, якщо ви маєте iPhone.

Фахівці закликають не переходити на підозрілі сайти, не комунікувати з дивними незнайомцями та в жодному випадку не ділитися особистими даними в мережі. Особливо це стосується кодів доступу та паролів, пише iTech.

Як захистити Apple ID від злому

  1. Двофакторна автентифікація — один із найпростіших способів захистити свій акаунт від злому. Її варто встановити у всіх соціальних мережах. Дані до автентифікації нікому не розголошуйте, Apple ніколи не питатиме вас про такі дані.
  2. Програмне забезпечення має велике значення, тому його скачуємо тільки з перевірених сайтів.
  3. Якщо певне посилання у вас викликає сумніви, краще не відкривайте його. Це стосується й дзвінків з невідомих номерів.
  4. У випадку дзвінку у FaceTime нібито від Apple, варто зробити скриншот і відправити його на електронну адресу reportfacetimefraud@apple.com.
  5. Отримавши підозріле повідомлення, треба обрати опцію "Повідомити про спам". Це також можна зробити на сайті iCloud.com.

Також вас має насторожити, коли невідомий користувач або компанія просить особисті дані, посилання має підозрілий вигляд або відрізняється від назви організації.

Раніше "Телеграф" розповідав, як заряджати пристрій в умовах високих температур. Якщо ігнорувати ці правила, то батарея може вийти з ладу.