Це не дасть спеці "вбити" ваш телефон: п’ять правил зарядки в умовах високих температур

Читать на русском
Автор
973
Телефон Новина оновлена 16 липня 2024, 08:53
Телефон. Фото Freepik

Перегрів телефону вкрай небезпечний для нього

В Україні продовжує стояти надзвичайна спека, яка випробовує на міцність не лише людей, а й гаджети. Під час таких високих температур процес заряджання телефону потребує особливої уваги.

Річ у тім, що в умовах високих температур під час заряджання телефон може перегріватись, що загрожує виходом акумулятора з ладу. "Телеграф" розповідає про кілька прийомів, які допоможуть уникнути цієї неприємності.

1. Заряджати телефон не вище, ніж до 90%. При цьому контролювати температуру й самого гаджета й зарядки. Якщо вони дуже нагрілися, процес зарядки треба перервати.

2. Під час заряджання необхідно забезпечити максимальний теплообмін телефону з навколишнім середовищем. Смартфон потрібно витягнути з чохла та покласти на тверду поверхню. У жодному разі не можна ставити телефон на зарядку під прямим сонячним промінням.

3. Не можна ставити телефон на зарядку поруч з обладнанням, що виділяє тепло. Щоб уникнути перегріву, треба розташовувати його якомога далі від мікрохвильової печі, панелі автомобіля і т.д.

4. Режим швидкого заряджання можна використовувати лише в імпульсному варіанті – сеансами не більше 10-15 хвилин. Потім треба зробити перерву.

5. Якщо під час заряджання телефон сильно нагрівся, потрібно максимально швидко остудити його. Перш за все потрібно відключити гаджет від зарядки, потім покласти в тінь, або під вентиляцію. Різких перепадів температур не можна допускати, тому класти телефон у холодильник — погана ідея.

Раніше "Телеграф" розповідав, як швидко охолодити телефон, якщо він перегрівся. Є щонайменше три способи.