Не всі знають про це: чому на смартфоні перед сном потрібно відключати WI-FI

Читать на русском
Автор
Навіщо відключати WI-FI на смартфоні вночі Новина оновлена 17 липня 2024, 15:52
Навіщо відключати WI-FI на смартфоні вночі. Фото freepik.com

Підключення до Інтернету вночі може створювати ризики для здоров’я

Багато користувачів припускаються помилки, не відключаючи Wi-Fi на своїх смартфонах у нічний час. Але насправді така звичка здатна нашкодити як вашому здоров’ю, так і стану гаджета.

У матеріалі Techwellness перерахували причини, через які на мобільному пристрої краще відключати інтернет. Ця проста дія позитивно вплине на роботу смартфона надалі.

Чому необхідно відключати WI-FI на смартфоні на ніч

Вплив електромагнітних полів (ЕМП)

Вимкнення Wi-Fi на смартфоні в нічний час допомагає зменшити вплив електромагнітних полів (ЕМП), які можуть негативно впливати на здоров’я. Експерти в принципі рекомендують залишати гаджет далеко від свого ліжка, а не під подушкою, як звикли багато хто.

Зниження витрат батареї

Вимкнення Wi-Fi також допомагає суттєво знизити витрати батареї. Коли Wi-Fi залишається увімкненим, пристрій постійно шукає та підтримує з’єднання з мережею, що потребує значних енерговитрат. Вночі, коли смартфон зазвичай не використовується активно, відключення інтернету дозволяє скоротити ці непотрібні процеси.

Безпека пристрою

Така проста звичка допомагає підвищити безпеку пристрою. Коли WI-FI активний, гаджет може бути вразливим для кібератак та несанкціонованого доступу. Його відключення знижує ризик потрапляння шкідливих програм та інших загроз.

Раніше ми розповідали, як збільшити радіус дії WiFi на весь будинок. Є один хитрий трюк із фольгою, що працює безвідмовно.