Незамінний у спеку: мало хто знає про цю функцію бардачку в машині

Читать на русском
Автор
Ящик для рукавички зазвичай використовується як сейф
Ящик для рукавички зазвичай використовується як сейф. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Бардачок можна використовувати як міні-холодильник

У кожній машині є бардачок або ящик рукавички. Зазвичай автовласники зберігають у ньому документи, зарядний пристрій, запас лампочок та інші предмети. Це досить зручно. Але мало хто знає, що ящик для рукавички має функцію охолодження.

Як охолодити напої в авто

Виявляється, бардачок автомобіля може виконувати функцію дорожнього холодильника. Може здатися дивним, що в закритому просторі поруч із гарячим двигуном може бути холодніше, ніж у салоні. Але в бардачках багатьох моделей авто може бути досить прохолодно.

Щоб переконатися, чи є така функція у вашому автомобілі, потрібно перевірити, чи в бардачку є перемикач, схожий на кнопку або ручку (зазвичай на ньому зображена піктограма сніжинки). Цей перемикач відповідає за подачу холодного повітря з кондиціонера безпосередньо у бардачок.

Щоб активувати функцію охолодження, увімкніть кондиціонер, а потім поверніть перемикач, розташований у бардачку. Завдяки цьому в бардачок надходитиме прохолодне повітря.

Цей лайфхак незамінний під час тривалих подорожей. У бардачку можна охолодити не лише напої, а й бутерброди без ризику, що вони зіпсуються через спеку.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зберегти прохолоду у холодильнику під час тривалих відключень світла. Завдяки цьому лайфхаку продукти не зіпсуються.