З кондиціонера тече вода до кімнати: як швидко вирішити проблему та коли викликати майстра

Читати російською
Автор

Дізнайтеся, як усунути протікання кондиціонера

Перебувати в теплому приміщенні без кондиціонера незатишно. Тому якщо є ознаки, що з приладом щось не так, необхідно якнайшвидше розібратися в проблемі та усунути її.

Однією з найпоширеніших проблем з кондиціонерами є те, що вони починають текти. Витік води з кондиціонера вважається нормальним явищем, якщо рідина витікає у спеціальний піддон. Але якщо вода з кондиціонера тече на підлогу, меблі та інші предмети інтер’єру, з приладом явно щось не так.

Чому тече кондиціонер і як це виправити

Якщо ви помітили, що з кондиціонера почала капати вода, потрібно терміново вимкнути прилад, радить Bhg.

Одна з найпростіших проблем, через яку з’являється витік, — забруднення повітряного фільтра. Сміття частково перешкоджає потоку повітря в кондиціонер, охолодження будинку стає складнішим, а випарні змійовики замерзають і на них утворюється лід. Через час тепле повітря розтоплює лід, тала вода заповнює дренажний піддон швидше, ніж може стікати та відбувається витік. Щоб усунути цю проблему, просто регулярно змінюйте повітряний фільтр.

Дренажна лінія також може засмітитися пилом, брудом або іншим сміттям. У такому разі конденсат збирається в дренажному піддоні, йому нікуди виливатися, що призводить до переповнення та протікання у кімнату.

Лінію зливу конденсату зазвичай можна прочистити слабким розчином води та оцту. Оцет зруйнує будь-які мінеральні відкладення, бруд чи пил, дозволяючи воді текти у слив. У крайньому разі можна поміняти лінію зливу.

Протікання може з’явитися через пошкодження ізоляції. Така проблема розв'язується заміною ізоляції.

Ще одна можлива причина протікання кондиціонера — витік холодоагенту. Цю несправність, як і пошкодження конденсаторного блоку, можна усунути лише за допомогою фахівця.

Раніше "Телеграф" розповідав, як користуватись кондиціонером і при цьому не розоритися на рахунках за електрику.