Батарея вашого ноутбука прослужить довше, якщо запам’ятати це правило

Читать на русском
Автор
Як продовжити життя батареї ноутбука Новина оновлена 27 липня 2024, 22:49
Як продовжити життя батареї ноутбука. Фото goodfon.ru

Особливу увагу необхідно приділяти зарядці гаджета

Слідкувати за станом батареї ноутбука важливо для того, щоб вона прослужила якнайдовше. І правильний процес зарядки відіграє у цій справі ключову роль.

У матеріалі Pcworld власникам ноутбуків розповіли про важливе правило, яке допоможе продовжити термін служби акумулятора. Варто це запам’ятати та регулярно застосовувати!

Як продовжити життя батареї ноутбука

Багато користувачів цікавить питання, чи можна залишати заряджений ноутбук підключеним до мережі. І експерти вважають, що це погана звичка, яка справді шкодить акумулятору гаджета. Особливо це шкідливо для старих моделей ноутбуків, їх не можна постійно тримати підключеними до мережі, тому що батареї неабияк зношені за час експлуатації, тому існує ризик перегріву.

Що стосується нових моделей, вони оснащені передовими технологіями та системами керування зарядкою, які допомагають захищати батарею та продовжувати її термін служби. Але навіть попри таку перевагу, постійно тримати такі ноутбуки підключеними до мережі також не можна.

Надлишок тепла, навіть за наявності систем охолодження, може негативно позначитися на акумуляторі та прискорити його зношування. Постійне заряджання до 100% може призвести до енергетичних коливань і вплинути на загальну місткість батареї. Рекомендується періодично використовувати ноутбук від батареї, щоб підтримувати його в оптимальному стані.

Раніше ми писали, як правильно вимикати ноутбук. Названа функція, яка може зашкодити акумулятору пристрою.