Має знати кожен: як зрозуміти, що батарея телефона "помирає"

Читать на русском
Автор
Телефон Новина оновлена 29 липня 2024, 08:53
Телефон. Фото Canva

Є пара нюансів

Якісна робота смартфона залежить від стану батареї та рівню заряду. Проте, як зрозуміти, що акумулятор вже "не тягне" базові функції і його час змінювати.

"Телеграф" розповість про "тривожні дзвіночки" помираючої батареї, за яких її слід якмога швидше замінити.

Неякісна та погана робота акумулятора негативно впливає не тільки на час користування, а й на процесор телефону та його плату. У смартфонах все взаємопов'язано, і вихід з ладу одного елементу може сильно нашкодити іншому.

Ознаки "смерті" акумулятора смартфона

  • Швидкий розряд акумулятора. Якщо ваш смартфон раніше тримав заряд декілька діб, а тепер розряджається навіть при невеликій тривалості використання, це може бути ознакою зношеного акумулятора.
  • Непередбачувана поведінка рівня заряду. Батареї, що "доживають" своє можу дивно поводитись. До прикладу, пристрій може швидко знизити заряд зі 100% до 50%, а потім повільно розряджатися з 50% до 0%.
  • Часті підвисання, перегрів. Це може бути пов'язано з деградацією акумулятора, який стає менш ефективним і нагрівається більше навіть при найпростіших завданнях.
  • Збільшення обсягу акумулятора. Якщо задня кришка вашого телефону міняє форму, це може бути ознакою здуття акумулятора. В такому випадку його слід замінити негайно.

Це базові ознаки, що безпосередньо вказують на зношеність акумулятора. Але також в сучасних смартфонах у налаштуваннях можна переглянути стан батареї, де у відсотках буде показано її справжню ємність.

Раніше "Телеграф" розповідав, в чому причина повільної роботи телефона та як його пришвидшити.