Батарея смартфона швидко сідає? 5 лайфхаків для Android, щоб цього уникнути

Читать на русском
Автор
Програми часто оновлюються в фоновому режимі
Програми часто оновлюються в фоновому режимі. Фото pexels.com

Використання цих лайфхаків допоможе телефону розряджатися повільніше

Окрім виправлення шкідливих звичок заряджання смартфона, які приводять до зносу батареї, є й лайфхаки, які можуть скоротити розряджання під час користування.

Як розповідає портал Wefixtech, є 5 основних способів продовжити тривалість автономної роботи телефонів з ОС Android. Можна впровадити кілька з них у повсякденне життя.

Обмежте кількість push-повідомлень

Сповіщення можуть розрядити акумулятор. Перейдіть у "Налаштування", а потім торкніть "Сповіщення". Звідти ви можете вибрати програми, від яких хочете отримувати сповіщення.

Налаштуйте свої служби визначення місцезнаходження

Такі програми, як Google Maps, допомагають вам діставатися з одного місця в інше. Вони роблять це за допомогою ваших служб визначення місцезнаходження, які, коли працюють у фоновому режимі, можуть призвести до швидшого розрядження акумулятора Android. Перейдіть у "Налаштування", потім торкніться "Безпека та конфіденційність". Торкніться "Місцезнаходження", а потім торкніться перемикача "Розташування", щоб або взагалі вимкнути його, або ви можете натиснути "Дозволи програми" та окремо вибрати програми, які ви хочете обмежити.

Вимкніть фонове оновлення програми

Обмеження кількості програм, яким ви дозволяєте використовувати фонове оновлення програми, може покращити тривалість використання заряду. Це можна зробити для програм, які часто оновлюються, наприклад соцмереж. Це можна зробити у "Налаштуваннях" в розділі "Використання даних", а потім виберіть програму, щоб увімкнути або вимкнути "Дозволити використання даних у фоновому режимі".

Налаштуйте яскравість екрана

Навіть незначне зменшення яскравості екрана може окупитися значною економією акумулятора. Встановіть яскравість екрана на найнижче, яке вам зручно. Ви також можете натиснути "Автояскравість", щоб налаштувати її відповідно до оточення.

Увімкніть на телефоні опцію економії заряду акумулятора

В кожного пристрою свої способи економії заряду, але зазвичай цю функцію можна знайти або у верхній шторці, або у "Налаштуваннях".

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що робити, якщо додаток у смартфоні часто зависає. Може знадобитися перезавантаження пристрою.