Якщо зависає додаток в телефоні: як це виправити

Читать на русском
Автор
Проблему можна розв'язати самотужки
Проблему можна розв'язати самотужки. Фото Freepik

Цим грішать і нові, і старі смартфони

У смартфонів на ОС Android чи у iPhone можуть проявлятися схожі проблеми — деякі програми перестають відповідати та постійно зависають. Якщо ви не можете від них відмовитися, можна використати деякі лайфхаки.

Про них пише портал Wefixtech. Використовуючи ці способи можна самостійно подолати проблему. Якщо не виходить — програма може бути не сумісна з ПО вашого смартфона і може впливати на всю його роботу.

Закрийте програму вручну, щоб усунути зависання телефону

Якщо на вашому смартфоні є програма, яка не відповідає, коли ви намагаєтеся взаємодіяти з нею на екрані смартфона, то найкращий спосіб виправити це – перезапустити її. В ОС Android це можна зробити через вікно багатозадачності.

Перезапустіть телефон

Якщо попереднє рішення не спрацювало для вас і ваша програма все ще аварійно завершує роботу, можливо, у програмі є якісь процеси, що працюють у фоновому режимі, або ваша програма заважає роботі іншої відкритої програми чи самої операційної системи. Тоді потрібно перезавантажити телефон.

Отримати оновлену версію програми

Іноді причиною збою програми та зависання телефону є не ваш телефон, а сама програма. Будь-яка внутрішня помилка могла призвести до виходу програми з ладу. Іноді розробники вчасно виправляють проблему — подивитись оновлення можна у Google Play або магазині Apple і оновити програму до останньої версії. Після оновлення програми закрийте її вручну та перезавантажте, якщо цього не сталося автоматично.

Раніше "Телеграф" розповідав, що можна зробити зі смартфоном, щоб він краще ловив інтернет. Це особливо актуально під час відключень світла.