Якщо у вас повільний інтернет: 5 кроків для покращення на телефонах з Android

Читать на русском
Автор
Коли багато людей намагаються одночасно скористатися мобільним інтернетом, швидкість падає
Коли багато людей намагаються одночасно скористатися мобільним інтернетом, швидкість падає. Фото Колаж "Телеграфа" / Pixabay

Деякі кроки можуть загалом позитивно вплинути на роботу телефона

Через проблеми із постачанням електроенергії, мобільний інтернет може працювати нестабільно. Причина може бути також в самому смартфоні.

Про це пише портал Wefixtech. Однак є деякі речі, які ви можете зробити, щоб покращити швидкість Інтернету.

Перевірте потужність сигналу мережі

Потужність сигналу мережі може впливати на швидкість підключення до Інтернету. Якщо у вас слабкий сигнал, швидкість вашого Інтернету буде меншою. Можна спробувати перепідключитись до мережі заново, короткостроково увімкнувши режим польоту.

Очистіть кеш телефону

З часом у кеш-пам’яті вашого телефону може накопичуватися багато даних, що може сповільнити роботу телефону. Очищення кешу може звільнити місце та підвищити швидкість Інтернету. Щоб очистити кеш, перейдіть до налаштувань телефону, виберіть "Пам’ять", а потім виберіть "Кешовані дані".

Закрийте непотрібні програми

Однією з головних причин низької швидкості Інтернету є програми, які працюють у фоновому режимі. Ці програми можуть використовувати ресурси вашого телефону та сповільнювати швидкість Інтернету. Щоб покращити швидкість Інтернету, закрийте всі непотрібні програми, які працюють у фоновому режимі. Ви можете зробити це, перейшовши в налаштування телефону, вибравши "Програми", а потім вибравши програму, яку хочете закрити.

Використовуйте інший браузер

Деякі вебпереглядачі швидші за інші. Для телефонів Android найкраще підходять Google Chrome, Mozilla Firefox і Opera Mini.

Оновіть програмне забезпечення телефону

Іноді застаріле програмне забезпечення може сповільнити роботу телефону та вплинути на швидкість Інтернету.

Раніше "Телеграф" розповідав, що буде зі смартфоном, якщо перестати оновлювати його систему. Окрім проблем із роботою програм та інтернету, на користувача чатують і інші неприємності.