Відповідь вас здивує: чи можна переривати зарядку смартфона

Читать на русском
Автор
1247
Зарядка смартфона Новина оновлена 21 липня 2024, 09:05
Зарядка смартфона. Фото moyo.ua

Не можна саджати телефон в "нуль"

Правильна зарядка смартфона навіть під час регулярних відключень світла грає велику роль у тривалості його експлуатації. Проте чи можна переривати зарядку і як це впливає на батарею.

"Телеграф" розбирався у цьому питанні. За словами техніків, чекати поки батарея повністю розрядиться й зарядитися – не можна ні в якому разі.

У мережі й досі є думка, що не можна переривати зарядку смартфона, адже це ніби "вбиває" батарею. Більшість не знає про правило "20 на 80", тобто, що телефон краще заряджати до 80%, а опускати рівень батареї менше 20% не можна.

Зауважимо, що у 99% випадків можна безпечно переривати зарядку смартфона. Адже сучасні акумулятори дозволять це робити без шкоди. Водночас раніше у телефонів батарея дійсно не була розрахована на неповну зарядку. І, як наслідок, подібні дії приводили до поступового скорочення місткості акумулятора. Саме тому у багатьох людей виробилася звичка не чіпати телефон, поки він повністю не зарядиться.

Проте сучасні смартфони адаптовані до часткової зарядки, і багато експертів переконують, що заряджати їх короткими сесіями, навпаки, корисно.

Нагадаємо правила правильної зарядки телефона, які допоможуть не псувати акумулятор:

  • Заряджати тільки до 80%, а розряджати – не нижче 20%.
  • Ніколи не залишати телефон на зарядці на ніч.
  • Не користуватися телефоном, поки він підключений до кабелю.
  • Перегрів є найбільшою загрозою для акумулятора смартфонів.
  • Відмовтеся від несертифікованих, дешевих зарядних кабелів.

Раніше "Телеграф" розповідав про три корисні лайфхаки для телефона, що допоможуть прибрати рекламу та зекономити заряд смартфона.