Якщо світло вмикають ненадовго: кілька секретів, як швидко зарядити телефон

Читать на русском
Автор
Заряджання телефону Новина оновлена 18 липня 2024, 09:43
Заряджання телефону. Фото pixabay.com

Достатньо лише зробити кілька пунктів

Через атаки росіян страждає енергетика і українцям зараз відключають світло. У цей час хочеться залишатися на зв’язку, щоб не пропустити важливе повідомлення чи дзвінок.

Саме тому зараз дуже важливо, щоб смартфон швидко заряджався. Телеграф розповідає про кілька способів, завдяки яким телефон зарядиться максимально швидко.

Як швидко зарядити телефон

Телефон варто заряджати від розетки — навіть найпотужніший ноутбук чи комп’ютер не дасть достатньо потужний заряд через USB-порт, отже, телефон заряджатиметься повільно. Найкраще знайди поблизу розетку та зарядити телефон за її допомогою. Ідеально заряджати смартфон через кабель, який був у комплекті з девайсом або є його гідною заміною. Дешеві аналоги живлять телефон набагато повільніше.

Варто увімкнути режим польоту. Він відключає всі бездротові підключення: Wi-Fi, стільниковий зв’язок, Bluetooth, GPS та радіочастотний зв’язок ближньої дії (NFC). Так техніка зарядиться набагато швидше.

На час заряджання краще вимкнути телефон — навіть якщо ви не торкаєтеся приладу, він продовжує виконувати ресурсомісткі процеси. Усі вони потребують ресурсів, включаючи енергію акумулятора. Якщо питання зарядки стоїть вкрай гостро – краще відключити телефон і почекати хоча б 15-20 хвилин.

На час заряджання варто закрити всі програми. Працюючи навіть у фоновому режимі, вони все одно використовують заряд телефону та уповільнюють заряджання батареї. Тож краще їх закрити.

Не варто перегрівати або переохолоджувати смартофон, адже тоді він повільніше набирає і швидше втрачає заряд. Загалом, спека та холод швидше зношують батарею – краще смартфон тримати в умовах кімнатної температури.

Також краще на час заряджання зняти чохол з телефону. Під час заряджання телефон нагрівається сильніше і швидше.

Варто під час заряджання увімкнути режим енергозбереження. Таким чином, ви вимкнете всі функції, крім основних, і телефон зарядиться швидше.

Раніше ми розповідали, як заощаджувати енергію батареї телефону. Також "Телеграф" писав про три корисні лайфхаки для телефону, які допоможуть заощадити заряд смартфона.