Не тільки повербанк: від чого можна зарядити телефон під час відключення світла

Читать на русском
Автор
При відключеннях світла смартфон часто лишається єдиним способом дізнаватися новини
При відключеннях світла смартфон часто лишається єдиним способом дізнаватися новини. Фото Freepik

В разі потреби можна скористатися розеткою в громадському місці чи пункті незламності

Відключення світла в Україні, нажаль стали звичним явищем. Пошкоджена росіянами енергосистема не може впоратися з навантаженням.

Якщо відключення заскочило вас зненацька та ви не встигли зарядити смартфон, є кілька способів це зробити без традиційної електроенергії з розетки.

Ноутбук

Підключіть телефон до USB-порту ноутбука, щоб передати живлення, хоча це може швидше розряджати акумулятор ноутбука.

Повербанк

Тримайте під рукою повністю заряджений павербанк на випадок надзвичайної ситуації. Ці пристрої можуть заряджати ваш телефон кілька разів, перш ніж їх потрібно буде зарядити самі. Віддати свій заряд телефону можуть також деякі пристрої по типу Bluetooth колонок.

Сонячний зарядний пристрій

Зарядний пристрій на сонячних батареях може використовувати сонячну енергію для заряджання вашого телефону, що робить його ідеальним для використання надворі або під час відключень електроенергії.

Автомобільний зарядний пристрій

Більшість автомобілів мають USB-порти або розетки 12 В, які можна використовувати для заряджання телефонів. Якщо у вас старий автомобіль без USB-портів, доступні адаптери.

Раніше "Телеграф" розповідав, що в випадку раптового відключення варто ощадливо ставитися до заряду батареї. Зменшіть яскравість екрана, вимкніть такі несуттєві функції, як Bluetooth і Wi-Fi, і використовуйте режим польоту, щоб заощадити енергію — цей та інші способи економії заряду смартфона знадобляться не один раз.