Негайно вимкніть: ця функція "з’їдає" майже весь заряд телефону

Читать на русском
Автор
681
Телефон Новина оновлена 23 липня 2024, 08:55
Телефон. Фото moyo.ua

Справа кількох хвилин

Під час регулярних відключень світла збереження заряду батареї якмога довше актуальне майже для кожного. Проте у сучасних смартфонах є функція, яка швидко "з'їдає" заряд.

"Телеграф" розповість, що це за функція і як її виключити.

Багатьох це здивує, але віброрежим або вібровиклик витрачають значну частину заряду, їх споживчі характеристики схожі на геолокацію. На телефонах Apple, окрім цього, ще є виклик зі спалахом, який точно не заощадить заряд.

Зауважимо, що вібраційні режими для створення вібрації використовується моторчик, який споживає енергію від батареї пристрою. Тому від цієї опції краще або повністю відмовитися, або на час, коли потрібно заощадити енергію.

Як вимкнути вібросигнал на смартфоні

  • Для Android: відкрийте налаштування та знайдіть розділ "Звук і вібрація". Далі просто деактивуйте повзунок, розташований навпроти пункту "Вібрація під час виклику".
  • Аби відключити вібрацію при сповіщеннях, в розділі "Сповіщення і центр управління" виберіть необхідну програму і деактивуйте повзунок "Дозволити вібрацію". Тепер оповіщення будуть супроводжуватися тільки звуковим сигналом, який теж можна відключити в згаданому вище розділі налаштувань.
  • Також можна відключити тактильну віддачу, яка відповідає за ефекти в системі і при наборі тексту. Вимкнувши цю опцію, ви також деактивуйте ефект вібрації під час набору тексту на клавіатурі. Вона теж знаходиться в розділі "Звук і вібрація".

На смартфонах Apple можна за раз відключити всі вібросигнали. Для цього відкрийте "Налаштування" > "Універсальний доступ" > "Вібрація", а потім вимкніть параметр "Вібрація".

Зауважимо, якщо ви не бажаєте відключати повністю вібрацію, але вам треба заощадити батарею, ви можете зменшити її інтенсивність. Проте економія заряду це комплексний підхід, тому не слід забувати і про авіарежим.

Раніше "Телеграф" розповідав, чи можна переривати зарядку смартфона.