Робота браузера прискориться: активуйте в Google Chrome цю важливу функцію

Читать на русском
Автор
Як прискорити роботу Google Chrome Новина оновлена 30 липня 2024, 22:09
Як прискорити роботу Google Chrome. Фото Freepik

З цією функцією браузер використовує до 30% менше пам’яті

Google Chrome є одним з найпопулярніших браузерів, проте він сильно витрачає заряд акумулятора. Щоб уберегти батарею та покращити роботу програми, розробники представили важливу функцію.

У матеріалі Gizchina користувачам розповіли, чим корисна ця функція та як її активувати. За її допомогою Google Chrome буде використовувати до 30% менше пам’яті.

Як прискорити роботу Google Chrome

Розробники приділили увагу важливій проблемі браузера — вимогливості до ресурсів, тому анонсували "режим максимальної економії пам’яті". Щоб його активувати, потрібно спочатку переконатися, що ваш браузер оновлений до версії 126.0.

Далі вам потрібно перейти в "Налаштування" — "Продуктивність" та "Економія пам’яті". Там у вас на вибір буде три опції: помірна, збалансована та максимальна. Якщо ви оберете "максимальну економію", то Google Chrome знаходитиме вкладки, які ви не використовуєте та вивантажуватимете з оперативної пам’яті. Але неактивні вкладки залишаться у списку відкритих сторінок.

Цей режим є особливо корисним для користувачів, оскільки допомагає значно продовжити час роботи батареї та прискорити сам браузер. Знижуючи споживання оперативної пам’яті, цей режим зменшує навантаження на систему та заощаджує заряд акумулятора, що особливо важливо в умовах обмеженого часу на підзарядку.

"Телеграф" писав раніше, як продовжити життя батареї ноутбука. Прислухайтеся до цієї поради!