Телефон не підключається до Wi-Fi: в чому причина та як виправити

Читать на русском
Автор
934
Телефон може "губити" Wi-Fi
Телефон може "губити" Wi-Fi. Фото freepik.com

Причин поганого з'єднання Wi-Fi може бути кілька

Проблема з Wi-Fi може бути не тільки на домашньому комп'ютері, а й на телефоні. Деякі проблеми можна розв’язати достатньо швидко.

Портал imobie розповідає про деякі з них. Окремо варто зауважити, що причин може бути одразу чотири:

  • Нестабільне з'єднання Wi-Fi.
  • Неправильні налаштування мережі Wi-Fi.
  • Ваш телефон Android завис на "автентифікації Wi-Fi".
  • Конфлікт між програмами та вашою операційною системою Android.

Що робити, якщо телефон погано ловить Wi-Fi

Посилити сигнал Wi-Fi

Ви можете перевірити, чи ваш гаджет не знаходиться занадто далеко від маршрутизатора, чи немає фізичних перешкод, які блокують шлях сигналу. Потужність сигналу можна збільшити, наблизившись до маршрутизатора або усунувши перешкоди.

Оновіть драйвер Wi-Fi

Якщо ваш телефон/планшет Android не підтримує з’єднання з Wi-Fi, можливо, застарілі або несправні драйвери Wi-Fi заважають вашому пристрою підтримувати стабільне з’єднання. Щоб оновити драйвер Wi-Fi відкрийте програму "Налаштування" свого пристрою та виберіть "Про телефон/пристрій". Натисніть Оновлення програмного забезпечення/Оновлення системи, щоб побачити, чи доступні оновлення. Якщо оновлення доступне, натисніть Оновити зараз, щоб оновити його.

Скиньте налаштування мережі

Знайдіть опцію "Система/загальне керування" в програмі "Налаштування" свого пристрою. Виберіть Скинути/Додаткові параметри та натисніть Скинути налаштування мережі. Підтвердьте та перезапустіть пристрій.

Повторно підключіться до мережі Wi-Fi

Відкрийте на пристрої програму "Налаштування" та виберіть Wi-Fi. Знайдіть у списку мережу Wi-Fi, до якої потрібно підключитися, і натисніть на неї. Введіть свій пароль (якщо потрібно) і натисніть Підключитися. В деяких випадках спочатку потрібно натиснути "Відключитися"

Раніше "Телеграф" розповідав про користь перезавантаження для смартфона. Це потрібно робити регулярно.