Через що сигнал вашого Wi-Fi може "гальмувати" і як це виправити

Читать на русском
Автор
Як покращити сигнал домашнього Wi-Fi Новина оновлена 01 серпня 2024, 13:54
Як покращити сигнал домашнього Wi-Fi. Фото Freepik

Слід звернути увагу на кілька факторів

Швидкість Wi-Fi істотно впливає на якість вашого інтернет-з’єднання та загальну продуктивність мережі. Хоча існують різні фактори, які можуть сповільнювати Інтернет.

У матеріалі Fox News розповіли, через що сигнал Wi-Fi може "гальмувати". Дізнайтеся, які прості дії допоможуть покращити швидкість та стабільність підключення.

Як покращити сигнал домашнього Wi-Fi

"Зайві користувачі"

Для покращення сигналу Wi-Fi корисно виключити "зайвих" користувачів, які підключаються до мережі. Занадто багато підключених пристроїв можуть перевантажувати мережу та знижувати швидкість інтернету. Обмеживши кількість активних підключень, ви підвищите загальну ефективність та стабільність мережі.

Замініть застарілий роутер

Застарілий роутер може уповільнювати сигнал Wi-Fi через використання старих стандартів зв’язку, таких як 802.11b/g, які мають меншу швидкість та пропускну здатність у порівнянні з новими моделями. Він може працювати тільки на одній частоті, наприклад, 2,4 ГГц, що більш схильне до перешкод, а також мати зношене апаратне забезпечення і відсутність оновлень, що знижує продуктивність і стабільність з’єднання.

Зверніть увагу на тариф інтернет-провайдера

Вибір відповідного тарифу для інтернету критично важливий для забезпечення оптимальної швидкості та якості з’єднання. Тарифи розрізняються за максимальною швидкістю передачі даних, пропускною спроможністю та обсягом трафіку, що безпосередньо впливає на швидкість інтернету та його стабільність. Сьогодні оптимальним для середньостатистичного користувача є тариф на 300 Мбіт/с.

Правильно розмістіть роутер

Розмістіть роутер у центральній частині вдома на височини, щоб сигнал рівномірно розподілявся по всьому просторі. Уникайте розміщення його в кутах, за меблями або поруч із металевими предметами, які можуть блокувати сигнал.

Раніше ми розповідали, як збільшити радіус дії WiFi на весь будинок. Є один хитрий трюк із фольгою, що працює безвідмовно.