Секрет економії: як попрасувати одяг та не розоритися на комуналці

Читать на русском
Автор
603
Цей лайфхак доступний для всіх
Цей лайфхак доступний для всіх. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Хитрий спосіб заощадити під час використання праски

У порівнянні із зарядкою мобільного телефону, приготуванням кави або використанням бритви, праска споживає електроенергії більше, ніж можна собі уявити. І хоч побутовим приладом, який споживає найбільшу кількість електроенергії вважається кондиціонер, під час прасування речей також споживається чимало електроенергії. Пів години використання праски дорівнюють приготуванню 140 чашок фільтрованої кави, стверджує Superzena.

Але є хитрощі, які допоможуть ощадливо користуватися праскою.

Як заощадити на прасуванні

Якщо ви хочете заощадити електроенергію, не використовуйте кнопку подачі пари. Річ у тім, що 90% споживаної енергії праска витрачає саме на перетворення води на пару. Аналогічного ефекту можна досягти, якщо перед прасуванням намочити одяг.

Також можна використовувати під час прасування мокру тканину. Намочіть тонкий бавовняний кухонний рушник, накрийте ним одяг і пропрасуйте. Важливо вибрати дійсно тонку бавовняну тканину, щоб досягти потрібного ефекту. При цьому важливо стежити, щоб тканина не була надто мокрою, а лише вологою.

Раніше "Телеграф" розповідав, яку температуру слід встановити у морозильній камері, щоб не переплачувати за світло та при цьому не зіпсувати продукти.