Мало хто знає про це: як правильно вимикати кондиціонер, щоб заощадити електроенергію

Читать на русском
Автор
2103
Використовуйте техніку з розумом Новина оновлена 03 липня 2024, 18:10
Використовуйте техніку з розумом. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Вибір між зручністю та економією енергії може призвести до значного скорочення витрат

У спекотні літні дні дуже важко обійтися без використання кондиціонера. Цей пристрій найкраще охолоджує повітря та створює комфортну атмосферу. Але водночас кондиціонери споживають чи не найбільше електроенергії порівняно з іншими побутовими приладами.

Оптимізація використання кондиціонера може допомогти суттєво зекономити кошти. Виявляється, на рахунок за електрику може вплинути те, як саме вимикається кондиціонер — пультом або вилучення вилки з розетки.

Як заощадити на використанні кондиціонера

Найчастіше кондиціонер вимикається за допомогою пульта дистанційного керування чи таймера. Це звичайна та зручна практика. Але так неможливо повністю вимкнути кондиціонер. Вимкнення з пульта переводить пристрій у режим очікування. І кондиціонер продовжує споживати деяку кількість електроенергії, пояснює Times of India.

Панель дисплея, датчики та електроніка в кондиціонері залишаються працездатними для приймання сигналів із пульта. Хоча споживання енергії в режимі очікування нижче, ніж під час охолодження, воно є і поступово збільшується.

Якщо витягти вилку з розетки, кондиціонер не зможе споживати електроенергію. Такий спосіб відключення може потенційно заощадити більше електроенергії, порівняно з використанням пульта. Але постійно висмикувати вилку з розетки не дуже зручно. Тому цей спосіб логічніше використовувати, якщо ви надовго йдете з дому.

Раніше "Телеграф" ділився перевіреними способами врятуватися від спеки без використання кондиціонера. Ці методи доступні для всіх.