Чим загрожує використання старої SIM-картки: проблеми можуть спіткати в найневідповідніший момент

Читать на русском
Автор
1286
SIM-картки
SIM-картки. Фото hub.kyivstar.ua

Є ризик втрати контактів

Багато користувачів не бачать сенсу змінювати старі SIM-картки. Однак вони можуть стати причиною проблем, коли це зовсім не доречно.

Ризик виходу з ладу старої SIM-карти досить високий. Механічні ушкодження, корозія чи забруднення можуть накопичуватися з часом, призводячи до несподіваних збоїв, пише сайт itechua.

Крім того, кожна SIM-картка має обмежений ресурс циклів запису/читання, після вичерпання якого вона стає непридатною. Щоб уникнути втрати контактів, рекомендується зберігати їх у хмарі та замінювати застарілу SIM-картку.

Ще одна проблема використання старих "сімок" у тому, що якість зв’язку та швидкість інтернету можуть погіршуватися. Якщо ви зіткнулися з такими проблемами, перш за все потрібно замінити сім-карту, якщо вона застаріла.

Також старі SIM-картки часто несумісні з новими пристроями через відмінності у форматах. Обрізка картки ризикована, тому при переході на новий смартфон краще отримати нову SIM-картку зі збереженням номера.

SIM-картки старого зразка мають обмежену пам’ять і можуть не зберігати всю інформацію про контакти, доступну в телефонах. При перенесенні даних на новий пристрій це може призвести до втрати частини інформації.

Нарешті, застарілі SIM-картки можуть не підтримувати нові стандарти зв’язку, такі як 4G та 5G. Це обмежує доступ до сучасних технологій та знижує швидкість мобільного інтернету.

Раніше "Телеграф" розповідав, що робити, якщо телефон украли, чи він втрачений. Насамперед потрібно захистити свої акаунти та рахунки.