Смартфон прослужить набагато довше: не робіть цієї помилки під час зарядки

Читати російською
Автор
Новина оновлена 06 серпня 2024, 23:35

Батарею слід заряджати до 80-85%

Щоб покращити роботу смартфона та продовжити термін його "життя", важливо стежити за процесом заряджання. Насамперед варто уникати головної помилки — не заряджати гаджет до 100%.

У матеріалі Popular Science експерти розповіли, чому важливо заряджати смартфон у діапазоні 80-85%. До цього правила краще дослухатися!

Як правильно заряджати смартфон

Щоб гаджет не перегрівався і не виходив із ладу, літій-іонні батареї, якими оснащені сучасні смартфони, не можна постійно заряджати до 100%. Нехтування цим правилом призведе до зносу батареї. Золота середина – це 80-85%.

Коли акумулятор постійно знаходиться на рівні близькому до повного заряду, це сприяє його хімічному старінню. Процеси всередині батареї стають менш стабільними, що може спричинити скорочення її загальної ємності. Підтримка батареї на рівні 100% створює додаткову напругу на акумулятор, що може призвести до прискореного зношування.

Користувачам також розповіли, що на телефонах Samsung Galaxy можна активувати функцію, яка не дозволятиме гаджету заряджатися понад 80%. Її можна активувати в "Акумуляторі" — "Захисті акумулятора", натиснувши "Максимальний".

Раніше ми розповідали про ознаки того, що ваш телефон прослуховують. Також "Телеграф" писав, чому не можна заряджати телефон у публічних місцях.