За вами слідкують? Чотири ознаки того, що телефон прослуховують

Читать на русском
Автор
767
Шпигунське ПЗ може намагатися вкрасти паролі Новина оновлена 31 липня 2024, 09:06
Шпигунське ПЗ може намагатися вкрасти паролі. Фото pixabay.com

Додатки можуть шпигувати за вашими інтересами для показів реклами або ж для інших цілей

Раптове погіршення стану батареї та регулярний перегрів телефону можуть бути ознаками не тільки того що акумулятор зносився. Це також може вказувати що телефон прослуховується.

Про це розповідає PCmag. Якщо ви не використовували телефон і не були запущені ніякі процеси оновлення, а при цьому батарея раптово розрядилась — це може свідчити про те що шпигунське програмне забезпечення працює у фоновому режимі, споживаючи ресурси для передачі даних.

Також на споживання даних шпигунськими програмами може вказувати їхнє надмірне використання. Якщо якась програма використовує інтернет більше ніж потрібно, в ній може бути шпигунське програмне забезпечення. Перевірити це можна в розділі "Використання даних". Там перераховані програми та кількість використаного інтернету ними.

Ще однією ознакою прослуховування можуть бути незвичайні звуки під час дзвінків. Якщо ви часто чуєте клацання, статичні чи віддалені голоси під час дзвінків, це може свідчити про підслуховування. Хоча випадкові дивні звуки можуть виникати через поганий сигнал, постійні випадки вимагають подальшого дослідження.

Також однією ознакою підозрілої активності на смартфоні може бути використання камери та мікрофону. На новіших моделях, коли вони активні на екрані з'являється зелений або оранжевий символ у правому верхньому кутку. Якщо ви в цей час не виконуєте ніякі дії з мікрофоном і камерою, це може бути ознакою слідкування.

Раніше "Телеграф" розповідав, яким чином можна настроїти телефон під себе збільшивши шрифт та використавши інші можливості доступності. Таким чином телефон можна персоналізувати, навіть якщо людина має вади зору чи слуху.