Їх роблять майже все: які помилки при зарядці день у день вбивають ваш телефон

Читати російською
Автор

Прості звички захистять від проблем

Неправильне заряджання може суттєво зменшити термін служби смартфона. Існує кілька типових помилок, які роблять багато користувачів, непомітно "вбиваючи" свій телефон, а прості правила безпечної зарядки продовжать термін його служби.

Про те, чого варто уникати під час заряджання смартфона, розповів сайт itechua. Дотримання простих правил забезпечить коректну роботу та довге "життя" телефону.

Використовуйте сумісні зарядні пристрої

Застосування невідповідних зарядних пристроїв та кабелів може спричинити перегрівання або сповільнити процес заряджання. Оптимально використовувати оригінальний зарядний пристрій.

Уникайте повної зарядки

Постійна зарядка до 100% – поширена помилка. Сучасні акумулятори мають обмежену кількість циклів заряджання. Для продовження терміну служби рекомендується підтримувати рівень заряду між 20% і 80%. Повну зарядку слід проводити не частіше ніж раз на місяць.

Не допускайте повної розрядки

Не рекомендується повністю розряджати акумулятор. Це правило є актуальним для старих нікелевих батарей, але не для сучасних літієвих.

Уникайте користування телефоном під час заряджання

Експлуатація телефону під час заряджання створює додаткове навантаження на акумулятор. За необхідності відповісти на дзвінок, краще тимчасово відключити пристрій від заряджання.

Не заряджайте занадто часто

Часті підзарядки можуть скоротити термін служби батареї. Оптимально розпочинати зарядку при рівні від 5% до 20%.

Обережно з нічною зарядкою

Заряджання протягом всієї ночі може зашкодити батареї. Причина у ймовірній перезарядці та перегріві.

Знімайте чохол

Тепло – головний ворог акумуляторів. Заряджання в чохлі може призвести до перегріву. Перед заряджанням його краще знімати.

Раніше "Телеграф" розповідав, чи можна переривати зарядку смартфона. Багато хто перебуває під впливом оман на цю тему.