Без цвілі та мошок: як довше зберегти свіжі помідори

Читать на русском
Автор
1256
Жоден плід не згниє
Жоден плід не згниє. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Розповідаємо, де та як зберігати томати

Томати – одні з найпопулярніших літніх овочів. З ароматних і соковитих плодів можна приготувати безліч смачних страв. Щоб повністю насолодитися смаком цих овочів, краще з’їсти їх протягом декількох днів після покупки. Але навіть за такий короткий термін вони можуть зіпсуватись.

"Телеграф" підказує, як правильно зберігати помідори, щоб вони не зіпсувалися.

Де правильно зберігати помідори

Влітку та на початку осені буває досить жарко і не дивно, що ми інстинктивно кладемо більшість продуктів у холодильник, щоб продовжити термін їх зберігання. Але зберігати помідори в холодильнику – не найкраща ідея. Соковиті плоди будуть смачнішими, якщо зберігати їх при кімнатній температурі (18-21°C). Також варто врахувати, що для зберігання більше підходять трохи м’які плоди. На томатах не повинно бути жодних ознак ушкоджень.

Під впливом холоду помідори втрачають весь свій аромат та смак. Плоди стають борошнистими, рідкими та просто несмачними.

Як захистити помідори від гнилі та мошок

Принісши помідори з магазину, обов’язково дістаньте їх із пакета чи сітки. Якщо томати будуть в упаковці, там швидко накопичиться волога та з’являться ідеальні умови для розвитку плісняви. Мало того, що такі плоди приваблять мошок, то ще й стануть непридатними до вживання.

Слідкуйте, щоб томати не лопалися. Якщо овочі лежатимуть у сухому та провітрюваному приміщенні, вони довго не зіпсуються.

Раніше "Телеграф" розповідав, як позбутися мух влітку. Цей рецепт гарантовано усуне проблему із комахами.