Є важливий нюанс: ця пастка точно позбавить від мух вдома (відео)

Читать на русском
Автор
1584
Ефективна пастка від мух
Ефективна пастка від мух. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Простий спосіб позбутися настирливих комах

Цілий рій мух у приміщенні – поширена проблема у серпні. Особливо часто вони докучають під час відпочинку на свіжому повітрі чи в кухні. Швидко та легко позбутися мух допоможе саморобна пастка. Всі предмети та продукти для її виготовлення, швидше за все, вже є у Вашому домі.

Ефективний лайфхак від мух

Своїм способом боротьби з нав’язливими комахами поділилася в TikTok блогер @ southernescape.

Для виготовлення пастки знадобиться:

  • склянка;
  • цукор;
  • тепла вода;
  • яблучний оцет;
  • засіб для миття посуду.

Змішайте в склянці три столові ложки цукру, трохи засобу для миття посуду, пів склянки теплої води та чверть склянки яблучного оцту. Ідеально, якщо засіб для миття посуду буде з ягідним ароматом, який дуже приваблює мух.

Також можна зустріти рекомендацію накрити склянку харчовою плівкою та зробити в ній отвори. Начебто комахи потраплятимуть у пастку і не зможуть вибратися назовні. Але TikTok-блогер наочно показала, що у відкриту склянку буквально за 30 хвилин потрапило дуже багато крилатих шкідників. Усі мухи потонули. Тоді як до накритої склянки з невеликими отворами у плівці мухи потрапити не змогли.

Які запахи не люблять мухи

Мухи не наблизяться до місця, якщо почують запах базиліка, лаванди, м’яти, лаврового листа, піжми або полину. Розмістіть ці рослини по всьому будинку, особливо біля вікон, щоб відлякувати мух, зазначає Irishexaminer.

У проблемних зонах, де часто з’являються мухи, можна розкласти просочені олією евкаліпта, лаванди або м’яти ватяні кульки. Ці запахи комахи також не переносять.

Гвоздика та палички кориці, розставлені в мисках по всьому будинку, також допоможуть відлякати мух і послужать чудовою заміною покупним ароматизаторам повітря.

Раніше "Телеграф" розповідав, як легко позбутися ос. Достатньо лише паперового пакету.