Оси побояться наближатися до балкона: хитрий лайфхак від комах

Читать на русском
Автор
884
Оси масово з’являються влітку
Оси масово з’являються влітку. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Простий спосіб відлякати нав’язливих комах

Оси доставляють масу неприємностей влітку та ранньої осені. У саду вони, безумовно, приносять користь. Але оси є частими гостями альтанок, балконів, терас. Своєю присутністю ці комахи заважають спокійно відпочивати на свіжому повітрі.

Є кілька ефективних рішень, які допомагають позбутися ос не завдаючи шкоди комахам. Один із найефективніших домашніх засобів від ос, який дійсно працює, — звичайний паперовий пакет.

Як позбавитися ос: лайфхак з паперовим пакетом

Якщо ви хочете, щоб докучливі комахи не з’являлися у вашому будинку, не викидайте паперовий пакет після придбання продуктів. Сформуйте з нього кулю і повісьте на мотузку над балконом, терасою або альтанкою. Оси, бджоли або шершні переплутають його з гніздом інших комах і відлетять на пошуки іншого зручного для себе місця, стверджує ТОР.

Яких запахів бояться оси

З цими неприємними комахами також можна боротися за допомогою запахів. Обприскайте садові меблі ефірними оліями з ароматом гвоздики, м’яти, лимона, базиліка, евкаліпта. Ці аромати повинні відлякати ос.

Ще один спосіб — помити балкон водою з оцтом або розрізати навпіл лимон і встромити в нього гвоздику. Така ароматна прикраса повинна відлякувати не тільки ос, а й інших комах.

Раніше "Телеграф" ділився натуральними методами боротьби з комарами. Доступні засоби допоможуть позбутися кусючих комах.