Три лайфхаки для Android, про які ви могли не знати: як зробити користування телефоном приємніше

Читать на русском
Автор
1323
Лайфхаки допоможуть з користуванням телефоном
Лайфхаки допоможуть з користуванням телефоном. Фото Freepik

Не загубитися, не перевтомитися та не втратити техніку може допомогти сам гаджет

Смартфони з ОС Android мають багато цікавих та корисних функцій. Серед них, прискорення роботи лише простою дією.

Однак є й інші лайфхаки, про які розповідає "ЕкстримТех". Вони дозволяють не губитися в новому місці, знаходити смартфон та контролювати власне використання телефона.

"Знайти мій пристрій"

Інструмент "Знайти мій пристрій" в Google — чудова розробка, яка дозволяє подивитись через комп'ютер, де знаходиться ваш телефон. Просто увійдіть у свій обліковий запис Google і виберіть свій пристрій зі спадного меню. Google покаже, де він. За допомогою цієї функції можна дзвонити на телефон, навіть у беззвучному режимі. або віддалено стерти дані з телефону, щоб захистити їх.

Карти без інтернету

Карти Google підтримують збереження карт в режимі офлайн, і хоча місцеві карти повинні завантажуватися автоматично, ви можете взяти справу в свої руки. Спочатку знайдіть область, яку потрібно зберегти в режимі офлайн, а потім торкніться панелі пошуку у верхній частині екрана. Закрийте клавіатуру та прокрутіть униз, і ви побачите опцію для завантаження. Програма відобразить контур, щоб вказати область, яку буде завантажено, і оцінити, скільки місця вона займе. Офлайн-дані включатимуть вулиці, визначні місця та можливість використовувати покрокову навігацію.

Цифровий добробут

Багатьом знайома ситуація, коли в телефоні "зависаєш" до ранку — на Android є деякі інструменти, які допоможуть вам цього уникнути. Пакет цифрового добробуту показує вам, якими програмами ви користуєтеся та як довго, а також пропонує способи цього уникнути. Меню налаштувань розбиває програми на діаграму та дозволяє встановити ліміт часу для програм, які потрібно скоротити. Діаграма також відстежує сповіщення та розблокування. Режим "Відпочинок" повільно змінює відтінки сірого на екрані, коли наближається час сну.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що можна спробувати, якщо телефон не включається. Перед тим як нести в сервіс, можна спробувати реанімувати його самостійно.