Шанс може бути: що робити якщо телефон не включається

Читать на русском
Автор
957
Телефон не іграшка, а складний пристрій
Телефон не іграшка, а складний пристрій. Фото Freepik

Потрібно спробувати три речі, перед тим як нести телефон в сервіс

В користуванні смартфоном є багато правил та умовностей, про які знають не всі користувачі, наприклад, при зарядці телефона. Однак є випадки, які можуть викликати паніку і у досвіченого користувача.

Якщо телефон не вмикається, PCMag радить не панікувати. Можна спробувати кілька способів для усунення несправностей.

Зарядіть батарею

Підключіть телефон і дайте йому зарядитися протягом 15-30 хвилин. Розряджений акумулятор є поширеною причиною, чому телефони не вмикаються. Це також допоможе виключити цю проблему в подальшій діагностиці.

Примусовий перезапуск

Натисніть і тримайте кнопку включення щонайменше 30 секунд для Android. Це призведе до перезапуску. Для iPhone натисніть і швидко відпустіть кнопки збільшення та зменшення гучності, потім затисніть і тримайте кнопку живлення, доки він не перезапуститься. Для деяких моделей телефона потрібна комбінація клавіш.

Перевірте на наявність пошкоджень

Перевірте свій телефон на наявність будь-яких фізичних пошкоджень, як-от тріснутий екран або роздутий акумулятор.Якщо ви виявите пошкодження, ваш телефон може потребувати професійного ремонту.

Раніше "Телеграф" розповідав, що регулярне перезавантаження та оновлення системи може запобігти різним проблемам з продуктивністю. Перезавантажити смартфон можна навіть якщо кнопка живлення несправна.