Якщо платити за світло дорого, вимкніть ці головні пожирачі електроенергії у домі

Читати російською
Автор
Новина оновлена 15 серпня 2024, 21:43

Ця трійка "їсть" дуже багато зайвої енергії — увечері їхня робота не знадобиться

Щоб знизити витрати на електроенергію, деякі дії, які здаються незначними, можуть все ж таки мати вирішальне значення. Є у вашому домі пристрої, які слід відключати увечері, щоб суттєво заощадити на електроенергії.

Які пристрої слід відключати увечері, щоб скоротити рахунки за електроенергію, пише santeplusmag. Усього їх три.

Телевізор

Телевізор продовжує споживати електроенергію, навіть якщо він не використовується. Тому розумніше відключати його від розетки, особливо якщо вас немає вдома кілька днів або навіть коли ви вночі лягаєте спати. Це один із пристроїв, який споживає найбільше електроенергії — близько 77 кВтг на рік.

Комп’ютер/ноутбук

Якщо ви думаєте, що переведення ПК у режим сну дозволить заощадити енергію, ви помиляєтесь. Фактично комп’ютер продовжує споживати електроенергію на рівні близько 38 кВтг/рік. Тому розумніше відключити його, якщо ви не плануєте його використовувати.

Сушарка

Ще один прилад, який краще відключити від розетки. На додаток, подібно до ноутбука або телевізора, сушильна машина також споживає енергію, коли знаходиться в режимі очікування. Цей побутовий прилад особливо енергомісткий: сушарка в середньому споживає близько 103 кВтг/рік.

Зазначимо, що сьогодні користуватися побутовими електроприладами стало дорожче. Раніше "Телеграф" розповідав, скільки коштуватиме зарядити павербанк за новими тарифами на світло.