Багато хто неправильно заморожує воду: корисний лайфхак для спекотних днів

Читати російською
Автор

Прохолодна вода допоможе легше перенести спеку

Вода потрібна для життя. Без неї людина може існувати менше часу, ніж без їжі. Тому важливо постійно підтримувати водяний баланс в організмі. А якщо на вулиці спека, то пити рекомендується навіть якщо немає почуття спраги.

Багато хто носить із собою пляшку води і в спеку хочеться, щоб рідина залишалася прохолодною протягом усього дня.

Як зберігати воду прохолодною довше

Остудити воду допоможе льод. Але цей спосіб не підходить для використання за межами житла. Заморозити пляшку води — також не дуже зручний варіант. Немає гарантії, що в потрібний момент встигне розтанути необхідна кількість води.

Натомість можна використовувати лайфхак, яким ділиться в TikTok блогер @milarcomelsa. Цей спосіб охолодження допоможе мати при собі холодну воду навіть без використання термопляшки.

Потрібно просто наполовину заповнити пляшку водою і поставити її в морозильну камеру в горизонтальному положенні. Якщо є достатньо місця в морозильній камері, можна залишити відразу кілька пляшок, щоб вони вже були готові до використання, коли вони знадобляться.

Виходячи з дому, залишиться наповнити пляшку водою. Вже через 2-3 хвилини у вас буде холодна вода для вгамування спраги. Такою вона залишиться протягом кількох годин.

Важливо, щоб при заморожуванні пляшка знаходилася в більш-менш горизонтальному положенні або злегка нахилена, але обов’язково з шийкою пляшки вище за дно, щоб у ньому не утворювався лід.

Заморожування пляшки у горизонтальному положенні має ще одну перевагу. Таке розташування збільшує поверхню контакту між водою та льодом, що прискорює її охолодження.

Не забувайте щодня ретельно мити пляшку для води. Раніше "Телеграф" ділився способом полегшити це завдання.