Не допускайте цих помилок, якщо не хочете "вбити" батарею смартфона

Читать на русском
Автор
876
Що шкодить батареї смартфона Новина оновлена 20 серпня 2024, 23:03
Що шкодить батареї смартфона. Фото Freepik

Ці фактори скорочують термін служби вашого гаджета

Батарея — ключовий елемент будь-якого гаджета, і від її стану залежить його надійність та тривалість роботи. Щоб підтримувати акумулятор у хорошому стані, важливо знати, як правильно поводитися з ним.

У MSN розповіли, що існують поширені помилки, які можуть значно скоротити його термін служби. Ось чого не слід припускати!

Що шкодить батареї смартфона

Повна зарядка

Коли акумулятор досягає повного заряду, він продовжує отримувати енергію, що може спричинити перегрів та збільшити знос елементів батареї. Часта зарядка до максимуму може підвищити внутрішню напругу, що прискорює деградацію акумулятора.

Екстремальні температури

При перегріві батарея може почати руйнуватися на рівні хімічних реакцій, що призведе до її швидкого зношування та зниження місткості. Постійна дія високих температур може також спричинити витік рідини з акумулятора і, зрештою, його здуття або навіть руйнування. При холоді батарея також втрачає ефективність, що може призвести до скорочення часу роботи пристрою.

Відсутність оптимізації заряджання

Заряджання пристрою на короткі проміжки часу або використання неякісних зарядних пристроїв може призводити до частих і непотрібних циклів заряджання, що погіршує ефективність батареї та збільшує її зношування. Заряджання батареї до повного розряду і потім до повного заряду може негативно позначитися на її здоров’ї. Сучасні літій-іонні батареї працюють краще за часткових зарядів, і підтримання рівня заряду між 20% і 80% може продовжити їх термін служби.

Раніше ми розповідали про ознаки того, що ваш телефон прослуховують. Також "Телеграф" писав, чому не можна заряджати телефон у публічних місцях.