Достатньо всього двох таблеток: як воскресити рослини після сонячних опіків

Читати російською
Автор

Розповідаємо, як урятувати рослину

Активні сонячні промені приносять дискомфорт не тільки людям та тваринам, а й рослинам. Іноді сонце може завдати більшої шкоди, ніж користі. Це можна швидко виправити, якщо використовувати лише два аптечні засоби.

Як і чому рослини отримують сонячні опіки

Через тривалий вплив прямих сонячних променів листя рослин перетворюється із зелених на білі, але в деяких навіть виникають пухирі. Від сонця найбільше страждає листя нагорі рослини.

Величезний вплив на цей процес має дефіцит води та основних мінералів. Зміна кольору листя – явна ознака опіків, що призводять до швидкої загибелі рослини. Але щоб це сталося, рослина повинна знаходитись на сонці протягом тривалого часу.

У деяких випадках зміна кольору листя рослин відбувається через зміну штучного освітлення на натуральне.

Як підгодувати обпалені сонцем рослини

Насамперед позбавтеся від пошкодженого листя, тому що врятувати його ви вже не зможете. Далі перемістіть квітку в тінь, щоб на неї не потрапляло сонце і її стан не погіршувався. Через кілька тижнів, коли ви помітите, що рослині стало краще, поступово переміщуйте її під сонячне світло.

Після обрізки не переливайте рослину. Поливайте лише коли підсохне верхній шар ґрунту. За цей час варто вдвічі зменшити дозу добрив.

Відновити рослину допоможе спрей з аптечних продуктів, пише Genialne. Знадобляться вітамін В9 та гліцин. Вони допоможуть швидше загоїти пошкодження та прискорять зростання. Потовчіть по 1 таблетці кожного препарату і змішайте з 1 літром води. Обприскуйте цим розчином листя рослини або поливайте ним кожні 10 днів до одужання.

Раніше "Телеграф" ділився прийомом, який значно спростить прибирання у передпокої.